Domácí jogurt. Chutný domácí sýr. Prefabrikáty ze supermarketů nahradily dobrůtky z farmářských trhů. Je možné si takovou dobrotu vyrobit v domácím prostředí? Bulgaricus předkládá recepty k domácímu vyrobení vyjmenovaných produktů a jiných, které si doma udělá každá šikovná kuchařka, ale také zběhlá mlékárna s orientací na objemnou produkci mlékárenských výrobků podle tradičních návodů. Okuste kefíry, jogurty, lahodné sýry s obsahem bulharské smetanové a sýrařské kultury a budete je jíst stále.
Chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů jsou zapotřebí k domácí výrobě sýra. Chlorid vápenatý je nutný k lepší sýřitelnosti mléka a jeho výtěžnosti. Souběžně chlorid vápenatý výtečně zastupuje chybějící kalcium, jehož se nedostává kvůli mléčné pasterizaci. Za špatnou srážlivostí mléka jsou postaveny malé hodnoty kalcia. Pro vyvážené srážení mléka se musí doplňovat syřidlo, jak syřidlo na výrobu sýrů živočišné, tak rostlinné, případně mikrobiální. Všechny suroviny jsou dostupné v e-shopu Bulgaricus.
E-shopem avizované mlékárenské kultury jsou optimální pro domácí jogurt, vynikající čerstvý sýr, skvělou zakysanou smetanu, kefír, pro zdraví důležité bio acidofilní mléko a bio raženky. Bulharská kefírová kultura se používá pro výrobu domácího kefíru, sýrařská kultura z Bulharska je zas potřeba pro výrobu domácího sýru, smetanová kultura je dobrá pro tvaroh a pro zakysanou smetanu, jogurtová kultura je nutná pro výrobu domácích jogurtů. Nabídka e-shopu zahrnuje všechen vyjmenovaný sortiment. Jsou nabízena i účinná probiotika po antibiotikách na střeva, jež se postarají o vyrovnání stavu ve střevech, ale také celého organismu. Je známo, že narušená střevní mikroflóra zapřičiňuje hodně nemocí. Je prokázáno, že přírodní probiotika způsobují obnovu organismu a střevní mikroflóry ve střevech u dětí, jakož i žen a mužů.