Pro výletníky, žíznivé cyklisty a početné rodiny s dětmi Pivovarský dvůr Chýně u Prahy připravuje polední menu a speciality české kuchyně. V pivovaře se dříve choval dobytek, byl součástí klášterních hospodářských stavení. Dnes se v pivovaru nachází moderní restaurace s dětským koutkem Praha, pivnice s odpočinkovým místem pro občerstvení.
Výhodou Pivovarského dvora Chýně je jeho ideální poloha na cyklistické stezce, unavení návštěvníci si na letní zahrádce často zamlouvají čerstvé domácí bramboráčky, chutné daňčí klobásky nebo steaky, všelijaké doma dělané limonády pro nejmenší ratolesti a polotmavou dvanáctku – pivo – pro žíznivé dospělé. Výtečná restaurace s dětským koutkem Praha se bude líbit hlavně rodinám s dětmi, na něž v dětském koutku čekají rozličné zábavné činnosti, jako je třeba návštěva babičky z pohádky, malování na obličej, staví se skákací hrad, děti si užijí legraci třeba na bublinkové diskotéce, případně na soutěžním odpoledni. Konají se zde i dětské narozeninové oslavy a party s bohatým občerstvením. Nedaleké Letiště Václava Havla v Ruzyni je příležitostí pro cestovatele, kteří si můžou zpříjemnit čekání v restauraci pivovarského dvora.
Zajímavé speciality české kuchyně a polední menu jsou dochuceny dobrůtkami pro mlsné jazýčky, kam spadají kupříkladu grilovaná masa, pečená kolena na pivu, výběrový pivovarský guláš, speciální pečená žebírka, nenapodobitelný tatarák z pravé svíčkové, výtečné steaky z různých druhů masa, připravují se staročeské hody, dělá se králičí špíz, kachní speciality či husí speciality, skvělá hovězí svíčková, svíčková z telecího masa, popřípadě svíčková na smetaně. Veškeré polední menu obsahuje polévku a hlavní chod již za 85 korun českých. Nabízená piva jsou kvasnicová, nefiltrovaná svrchně nebo spodně kvašená. Vaření piva je opřeno o staročeské základy s využitím tradičních postupů, tedy s použitím sladu, rovněž také vody a chmele. A proto je pivo český světlý ležák normální světlé, kvasnicové pivo zhotovené z české materie, chmelené chmelem z Žatce.